Privacy Policy

Liever downloaden of lezen als PDF formaat? Download deze hier!

Privacy Document – Webdiensten24

 

Webdiensten24, gevestigd aan Laan v Vollenhove 973, 3706 EG te Zeist, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

Contactgegevens:

https://www.webdiensten24.nl – https://www.petitie24.nl – https://www.doneerdoel.nl

Adreszoeken24.nl / Postcodezoeken24.nl / Telefoonnummerzoeken(24).nl

Adres: Laan v Vollenhove 973, 3706 EG te Zeist 030-8792107

Functionaris: N. Wilkens is van Webdiensten24 is te bereiken via mail@webdiensten24.nl

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Webdiensten24 verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

 

Op de website Petitie24 verwerken wij de onderstaande gegevens:

- Voor- en achternaam

- Geboortedatum

- Adresgegevens

- E-mailadres

- IP-adres

 

Op de website DoneerDoel.nl verwerken wij de onderstaande gegevens.

- Voor- en achternaam

- Geboortedatum

- Geboorteplaats

- Adresgegevens

- E-mailadres

- Telefoonnummer

- Bankrekeningnummer

- IP-adres

 

Op onze overige websites verwerken wij de onderstaande gegevens.

- Naam of Bedrijf

- Telefoonnummer

- Adresgegevens

- E-mailadres

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Petitie24.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via mail@webdiensten24.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Op DoneerDoel.nl zijn wij wegens financiële regels, opgesteld door o.a de betaalprovider/overheid in sommige gevallen verplicht de identiteit van de actie beheerder te verifiëren. Deze gegevens worden door onze betaalprovider Online Betaalplatform (MediaMedics B.V.) opgevraagd en verwerkt.

 

Tevens hebben wij niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via mail@webdiensten24.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Op onze overige websites verwerken wij geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Petitie24.nl verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het aanmaken voor een account.

- Het ondertekenen van een petitie.

- Het uitprinten/exporteren van de handtekeningen door de petitie beheerder om deze in te dienen.

- Het aankopen van promotie voor een petitie op website

- Het versturen van het contactformulier

 

DoneerDoel.nl verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het aanmaken van een account

- Om te doneren aan een donatie crowdfund actie

- Het inzien van de donateurs door een donatie crowdfund beheerder (naam, bedrag en bericht)

- Het versturen van het contactformulier

- Verificatie laten uitvoeren door Online Betaalplatform (MediaMedics B.V.) voor uitbetalingen

 

Op onze overige websites verwerken wij uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het uitvoeren van de gevraagde zoekopdracht

- Het versturen van het contactformulier

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Webdiensten24 neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Webdiensten24) tussen zit.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Webdiensten24 bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende persoonsgegevens:

 

Petitie24.nl

- Gegevens voor het aanmaken van een account worden bewaard zolang de petitie online staat. Als  een gebruiker is ingelogd kan de gebruiker zijn account, petitie en alle ondertekeningen met 2 klikken verwijderen. Hierdoor bieden wij onze gebruikers het recht om deze gegevens op een zelf te bepalen moment te verwijderen. Omdat wij lastig kunnen inschatten wanneer de petitie starter geen gebruik meer van onze diensten wilt maken hebben wij daarnaast een maximaal termijn van 7 jaar. Na max. 7 jaar worden de gegevens geanonimiseerd, en dus bijvoorbeeld vervangen voor “verwijderde gebruiker”.

 

- Gegevens van een (digitale) handtekening bewaren wij maximaal 1 jaar en 30 dagen, deze worden dan automatisch door ons systeem verwijderd.

 

DoneerDoel.nl

- Gegevens worden voor langere duur bewaard, omdat deze gegevens voor administratie vereist zijn dienen deze in te zien zijn voor de belastingdienst voor een eventuele controle voor een duur van 7 jaar. Hierdoor hebben wij een maximaal bewaartermijn van 7 jaar. Na max. 7 jaar worden de gegevens geanonimiseerd, en dus bijvoorbeeld vervangen voor “verwijderde gebruiker”.

 

Overige websites

Zoekopdrachten worden niet door ons opgeslagen, deze worden enkel ter uitvoering van de verwachte dienst opgezocht verstuurd naar externe websites om de gewenste resultaten op te zoeken voor de bezoeker.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Webdiensten24 deelt uw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting of verwachting van de gebruiker.

 

Alle betalingen op onze websites worden door een derde verwerkt.

Op beide websites werken wij met Mollie en Online Betaalplatform (MediaMedics B.V.), die betalingen op onze websites afhandelen waarmee wij het “order id, emailadres en naam” delen. Hierdoor kunnen wij betalingen aan betaalde diensten koppelen. Als er voor overboeking gekozen wordt ontvangt de klant een email van Mollie of Online Betaalplatform (MediaMedics B.V.) met betaalinstructies.

 

Op Detitie24.nl worden de gegevens gedeeld met de beheerder van de petitie, waar de gegevens (handtekening) ingevuld en verzonden worden. De gebruiker snapt dat deze gegevens voor het inleveren van de petitie noodzakelijk zijn, waardoor deze met de petitie beheerder gedeeld worden.

 

Op DoneerDoel.nl worden de gegevens van actie starters indien nodig (aanmaken derdenrekening, bank verificatie en ID verificatie) gedeeld met onze betaalprovider Online Betaalplatform (MediaMedics B.V.). Zij handelen voor ons de wettelijke verificaties en uitbetalingen uit.

 

En worden de gegevens van donateurs (indien u niet kiest voor anoniem doneren) gedeeld met de actie starter. Deze kan de namen, bedragen en berichten zien die ingevuld worden bij het doneren aan een actie. Indien er anoniem gedoneerd wordt, ziet de actie starter deze gegevens niet op het bedrag na.

 

Op onze overige websites

Wij delen de gegevens die je in het zoekveld typt met de gouden/telefoon gids. Om zo het gevraagde adres, telefoonnummer of postcode op te zoeken.

 

Alle starters zowel van een petitie op petitie24.nl als een donatie crowdfunding op DoneerDoel.nl gaan akkoord met de algemene voorwaarden inclusief een bewerkersovereenkomst.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Webdiensten24 gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Webdiensten24 gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

 

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale mediabedrijven. Hieronder een overzicht:

 

Hoe wij de keuze bieden voor het plaatsen van cookies:

Op petitie24.nl gebruiken wij een “Keuze Cookie Wall”. De gebruiker kan akkoord geven of kiezen om geen cookies (op geanonimiseerde Google Analytics na) toe te staan. Op DoneerDoel.nl gebruiken wij alleen cookies die geen inbreuk geven op de bezoeker zijn privacy waardoor hier geen “Keuze Cookie Wall” wordt aangeboden. Mocht je ook de functionele en analytische cookies willen weigeren dan kan dit via de browser instellingen, dit kan er echter ervoor zorgen dat de website onbruikbaar wordt wegens de functionele cookies.

 

Cookies die op al onze website gebruikt en geplaatst worden:

 

Plaatser: De website zelf

Functie: De cookie keuze onthouden, zodat je slechts eenmaal de melding hoeft weg te klikken.

Aanvulling: Deze cookie word nergens anders voor gebruikt.

Bewaartermijn: maximaal 1 jaar

 

Plaatser: De website zelf

Functie: Session cookie, die onthoud of je ingelogd bent.

Bewaartermijn: Tot de browser gesloten wordt (session)

 

Plaatser: Google Analytics

Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet.

Aanvulling: Met Google hebben wij een bewerkersovereenkomst afgesloten, tevens hebben wij aangegeven dat deze gegevens niet gedeeld mogen worden. Alle IP-adressen worden zoals het autoriteit persoonsgegevens adviseert geanonimiseerd.

Bewaartermijn: 2 jaar

 

Plaatser: Cloudflare

Functie: Sommige bestanden worden op een CDN dienst gehost namelijk cloudflare om de website sneller te laden, deze dienst plaats een cookie om dit te kunnen aanbieden.

Bewaartermijn: 1 jaar

 

Cookies die alleen op petitie24/Adreszoeken24/Telefoonnummerzoeken/Postcodezoeken24 geplaatst worden na akkoord:

 

Plaatser: Google Adsense / Double Click

Functie: Cookies die gebruikt worden bij het plaatsen van advertenties.

Aanvulling: Met Google (analytics) hebben wij een bewerkersovereenkomst afgesloten.

 

Plaatser: Facebook

Functie: Facebook like en share buttons weergeven en klikbaar maken. Tevens gebruikt facebook gegevens om gerichte advertenties te kunnen bieden op hun platform.

 

Plaatser: Justpremium

Functie: Cookies die gebruikt worden bij het plaatsen van advertenties.

Waarbij Justpremium tevens netwerken als 360yield, adingo.jp, adnxs.com, gwallet.com, openx.net, js.spotx.tv en spotxchange.com kan gebruiken voor de verdeling van advertenties.

 

Plaatser: Sharethis.com

Functie: Socialmedia share buttons op de website plaatsen.

 

Extra informatie privacy google: https://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/

Extra informatie privacy justpremium: http://justpremium.com/privacy-policy/

Extra informatie privacy Sharethis: https://www.sharethis.com/privacy/

Extra informatie privacy Facebook: https://www.facebook.com/policy.php

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Webdiensten24 en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar mail@webdiensten24.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

 

Webdiensten24 wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Webdiensten24 neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

 

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via mail@webdiensten24.nl.

 

Webdiensten24 heeft de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen:

- Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.

- TLS (voorheen SSL) Wij versturen uw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kunt u zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.

- DKIM, SPF en DKIM zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat u uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoelt zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

 

Laatste wijziging

Dit document is als laatst gewijzigd op 23-05-2018.