Verwerkersovereenkomst

Liever downloaden of lezen als PDF formaat? Download deze hier!

Deze verwerkersovereenkomst zal gelden tussen de 2 partijen, de website beheerder en de verwerker van de gegevens. Deze verwerkersovereenkomst is van toepassing op de websites www.petitie24.nl en www.doneerdoel.nl.

 

Verwerker:

  1. Wilkens van Webdiensten24, gevestigd aan Laan v Vollenhove 973, 3706 EG te Zeist.

 

De verantwoordelijke is de starter van een petitie of crowdfund actie, bij aanmelding is hiervoor akkoord gegeven (en kon deze ingezien worden) en na aanmelding in de email van aanmelding een herinnering / kopie medegedeeld.

 

Bewerking in overeenstemming van de instructies:

De verantwoordelijke mag de gegevens alleen gebruiken waar deze voor bedoeld zijn.

 

Geheimhoudingsplicht:

Gegevens op zowel www.petitie24.nl en www.doneerdoel.nl vallen onder het geheimhoudingsplicht.

 

Te nemen beveiligingsmaatregelen:

 

Als verantwoordelijke zorg je er tevens voor dat je computer goed beveiligd is door middel van een virusscanner en firewall. Heb je twijfels over de veiligheid van je computer? Log dan niet in op petitie24.nl en doneerdoel.nl!

 

Inschakelen van derden:

Het is niet toegestaan (op een petitie indienen na) om de gegevens te delen met derden. Je bent als verantwoordelijke verantwoordelijk voor wat er met de gegevens bij uw actie gebeurt. Ook als dit door een door uw derde ingeschakeld persoon of bedrijf is.

 

Opslag van data:

Download je de gegevens van www.petitie24.nl om deze te printen om in te dienen, wees er dan bewust van dat je dit alleen binnen de EU mag verwerken. Bewaar bij petitie24.nl data niet langer dan nodig is om deze uit te printen, verwijder alle data direct na uitprinten of na digitaal indienen van de petitie. Bewaar deze gegevens maximaal 7 dagen offline op een beveiligde computer en/of opslag media!

 

Controle en aansprakelijkheid:

De verwerker is te allen tijde toegestaan om de verwerking van de gegevens in te zien, om zo te kunnen controleren of er aan de verwerkersovereenkomst voldaan wordt. De verantwoordelijke is verantwoordelijk voor de gegevens die ingezien kunnen worden. Bij anders handelen of overtreden van deze verwerkersovereenkomst is de verantwoordelijke verantwoordelijk voor alle schade en kosten die hierbij gemoeid zijn met een maximaal bedrag van 20.000.000,- EURO. De kosten van een onafhankelijke controleur bij twijfel, meldingen of een verzoek van een rechthebbende instantie behoren toe aan de verantwoordelijke van de data.

 

Petitie24.nl aanvulling:

Ook bij het indienen van de petitie handtekeningen blijft de verantwoordelijke verantwoordelijk, dit omdat deze de gegevens verstrekt heeft. Zorg er dus te allen tijde voor dat er afspraken gemaakt zijn dat de gegevens nergens voor gebruikt mogen worden. De verantwoordelijke is en blijft hiervoor verantwoordelijk en aansprakelijk.

 

Bijlage 1. De verwerking van persoonsgegevens

 

Op petitie24.nl verwerken wij gegevens met de volgende doelen:

- Het aanmaken voor een account.

- Het ondertekenen van een petitie.

- Het uitprinten/exporteren van de handtekeningen door de petitie beheerder om deze in te dienen.

- Het aankopen van promotie voor een petitie op website

- Het versturen van het contactformulier

 

Op DoneerDoel.nl verwerken wij gegevens met de volgende doelen:

- Het aanmaken van een account

- Om te doneren aan een donatie crowdfund actie

- Het inzien van de donateurs door een donatie crowdfund beheerder (naam, bedrag en bericht)

- Het versturen van het contactformulier

- Verificatie laten uitvoeren door Online Betaalplatform (MediaMedics B.V.) voor uitbetalingen.

 

Versie v1.3 (aangemaakt op 23-05-2018)